Van Brussel en Lebouille bundelen krachten

Persbericht

Born - Valkenburg, 15 oktober 2010

Van Brussel en Lebouille bundelen krachten

van Brussel trends in meat maakt bekend volledig samen te gaan met Lebouille Valkenburg.

Lebouille, gevestigd middenin Valkenburg, is vooral bekend als leverancier voor het topsegment horeca in Nederland en België. Van Brussel trends in meat is in Nederland een belangrijke speler in de Foodservice markt (incl. horeca), waardoor leveringen aan klanten van Lebouille ook voor de toekomst gewaarborgd zijn.

Samen verder

Van Brussel trends in meat en Lebouille zullen in januari 2011 samengaan op één locatie in Born. Op die plek creëren zij een nog beter geoutilleerd vleesbedrijf, met een grotere slagkracht in Nederland. Ernest Lebouille, directeur Lebouille: “Een groot aantal toprestaurants wordt door ons voorzien van het beste vlees uit de markt, maar in het centrum van Valkenburg konden we helaas niet uitbreiden. Door het samengaan met Van Brussel zullen we ook in de toekomst onze groeiende klantenkring kunnen blijven bedienen.” De overname van Lebouille heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid in het bedrijf en klanten houden dan ook hun vertrouwde contactpersonen.

Traditie en groei

“Lebouille is een bedrijf waar traditie, productkennis en de klantrelatie hoog in het vaandel staan.”, zo laat Michiel Meier Mattern, directeur bij Van Brussel trends in meat weten. “Die elementen willen we behouden en ook ten goede laten komen aan onze eigen klanten.” Het vleesbedrijf onderhield al lange tijd goede contacten met Lebouille. Van Brussel trends in meat wil met deze stap haar dienstverlening in de horeca uitbreiden. “Lebouille heeft een zeer hoogwaardig en culinair assortiment. Die producten kunnen we nu ook aanbieden aan onze eigen klanten en aan Deli XL, waarmee we nauw samenwerken.”

Het nieuwe bedrijf bezit zal in de komende maanden verder vorm krijgen. In januari 2011, op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht, zal de onderneming zich in haar nieuwe vorm aan afnemers en relaties presenteren.

 

Einde persbericht 

Voor nadere informatie en/of opvragen foto:

Michiel Meier Mattern, Directeur Van Brussel trends in meat

Telefoonnummer: +31 6 4842 0199

E-mailadres: michiel@van-brussel.nl

 

Ernest Lebouille, Directeur Lebouille Valkenburg

Telefoonnummer: +31 6 5230 7993

E-mailadres: ernest@lebouille.nl

 

Over Van Brussel trends in meat

Al zo’n 85 jaar is het leveren van topkwaliteit in vlees onlosmakelijk verbonden met de naam Van Brussel. Sinds 1994 gevestigd in een modern bedrijf aan de A2 in het Limburgse Born. Daar portioneren, verrijken en verpakken de specialisten van Van Brussel vleescomponenten voor horeca, catering, instellingskeukens en winkelketens in met name de Benelux. Naast vers vlees gaat het vooral ook om gegaarde producten. Op basis van ambachtelijke braadprocessen en met zorg samengestelde recepturen. Van Brussel werkt nauw samen met foodservice groothandel Deli XL, die een minderheidsbelang heeft in de onderneming.

Over Lebouille

Lebouille Valkenburg BV is in 1945 begonnen als Slagerij Lebouille, een kleine slagerij gevestigd aan de Gosewijnstraat in Valkenburg. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een middelgroot bedrijf (c.a. 30 medewerkers) met twee gezichten. Particulieren kennen Lebouille door de authentieke winkel aan de Gosewijnstraat waar mensen uit de (verre) omgeving hun vers vlees en vleeswaren komen halen. Het grootste deel van de omzet behaalt Lebouille vandaag de dag echter als toeleverancier van (top)restaurants in Nederland en België. Op deze mark is zij een dynamische speler met een nog steeds groeiende klantenkring.

Van Brussel en Lebouille bundelen krachten

Lebouille is member of Farm Fresh Fine Food house. Kijk op www.farm-fresh.eu voor meer informatie

Farm Fresh